Etapa 4 2022
- Realizarea de sinteze, rapoarte, articole, materiale grafice și cartografice în funcție de necesitățile beneficiarilor
Etapa 3 2021
- Dezvoltarea metodologiei în domeniul agricol privind adaptarea la schimbările climatice
- Dezvoltarea metodologiei de informare și conștientizare a beneficiarilor multipli
- Prezentarea măsurilor specifice de adaptare la evoluția schimbărilor climatice în cadrul unor grupuri țintă
- Analiza schimbărilor în radiația solară globală utilizând datele ajustate de scenarii climatice
- Evaluarea modelelor agrometeorologice AFRCWHEAT-ozone și WOFOST-ozone cu datele satelitare paneuropene (LAI, umiditatea solului, evapotranspiraţie)
Etapa 2 2020
- Realizarea unei baze de date cu beneficiari relevanți la nivel local/regional din domeniile agricultură, schimbări climatice și calitatea aerului.
- Sinteza literaturii de specialitate privind adaptarea agriculturii la schimbările climatice din regiunile temperat-continentale
- Identificarea principalelor probleme și restricții ale fermierilor față de adaptarea la schimbările climatice.
- Organizarea unui workshop pentru consultarea beneficiarilor multipli (schimbări climatice, poluarea aerului, agricultură) în vederea dezvoltării metodologiei de informare și conștientizare.
- Pregătirea rezultatelor obținute pentru conferințe de specialitate și pregătirea de publicații.
- Realizarea bazei de date meteorologice (umezeala relativă, viteză vânt și radiație globală) și satelitare (umiditatea solului) la nivel european.
- Ajustarea datelor din modele pentru diferite scenarii de schimbări climatice (umezeala relativă, viteză vânt și radiație globală).
- Analiza schimbărilor în precipitațiile atmosferice, umezelii relative și vântului, utilizând datele ajustate de scenarii climatice
- Post-procesarea datelor satelitare paneuropene (LAI, umiditatea solului, evapotranspiraţie) în vederea evaluării modelelor agrometeorologice.
Etapa 1 2019
- Realizarea unei baze de date cu beneficiari relevanți la nivel național din domeniile agricultură, schimbări climatice și calitatea aerului.
- Sinteza literaturii de specialitate privind impactul schimbărilor climatice asupra agriculturii în regiunile temperat-continentale.
- Dezvoltare metodologiei pentru colectarea informațiilor privind percepția fermierilor față de impactul schimbărilor climatice.
- Realizarea bazei de date meteorologice (temperatura și precipitații) și satelitare (LAI și evapotranspirație) la nivel european.
- Ajustarea datelor din modele pentru diferite scenarii de schimbări climatice (temperatura și precipitații).
- Analiza schimbărilor în temperatura aerului utilizând datele ajustate de scenarii climatice.